tuindorp 2033

Donderdagavond 6 April startbijeenkomst “Tuindorp 2033”

Volgend jaar bestaat speeltuin Tuindorp 70 jaar! Al 70 jaar biedt Tuindorp speelplezier en ontspanning voor jong en oud. En dat willen we graag zo houden. We willen gaan voor nog eens 70 jaar!

De speeltuin draait helemaal op vrijwilligers. Helaas blijkt het steeds moeilijker om nieuwe vrijwilligers te vinden. Zonder mensen die de speeltuin onderhouden en toezichthouden kan de speeltuin niet bestaan.

Zomer 2022 werd het probleem zo urgent dat het bestuur genoodzaakt werd de openingstijden aan te passen. Het bestuur heeft moeten besluiten de speeltuin alleen nog maar op de middagen open te houden, ook tijdens de vakantie.

Voor gezinnen in Wageningen  was dat geen leuke boodschap. Immers hoe fijn is het om op een warme zomerdag met de kinderen naar Tuindorp te gaan en daar de hele dag heerlijk te spelen en zwemmen?

Het is ook geen goede boodschap voor scholen, organisaties en ouders/verzorgers in Wageningen die graag met de speeltuin samen werken en/of zich zorgen maken om het welzijn van de Wageningse kinderen. Ook in Wageningen spelen kinderen steeds minder buiten, hebben steeds meer kinderen overgewicht of andere klachten gerelateerd aan te weinig bewegen en buitenspelen. Een speeltuin als Tuindorp zou juist een plek moeten zijn waar ouders en kinderen ervaren hoe leuk én belangrijk buitenspelen en bewegen is.

Verandering is nodig. Het bestuur van de speeltuin Tuindorp wil het tij graag keren maar kan dat niet alleen. Het bestuur wil samen met leden, de gemeente en betrokken organisaties een toekomstvisie en plan opstellen.  Een plan dat houvast geeft voor de komende 10 jaar, verbonden is met doelstellingen van de gemeente en andere organisaties rond kinder- en jeugdwerk en daarmee de kansen voor buitenspelen voor alle kinderen in Wageningen versterkt.

Het bestuur heeft het idee voorgelegd aan de gemeente Wageningen. De gemeente staat achter het idee en heeft ons in contact gebracht met Marcelino en Naomi van  Spectrum – Elan.  Inmiddels zijn er verschillende gesprekken gevoerd en start het project Tuindorp 2033! donderdag 6 april met een informatieavond voor alle vrijwilligers van Tuindorp.

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Alle pannenkoekenbakkers én eters welkom bij verhalen in Tuindorp!

Rotary Wageningen verrast Tuindorp vrijwilligers met een heerlijk diner

Verhalen in Tuindorp; ontmoet Egalus!

Poepkoekjes in Tuindorp!

Letters in de speeltuin

5 keer Verhalen in Tuindorp

De mallemolen draait en de speeltuin krijgt subsidie!

23 maart magische en feestelijke opening speelseizoen 2024!

Zo cool, SpelenMaaR vakantiebouwen

SpelenMaaR Winterbouwen bij Tuindorp super leuk!