Speeltuin 20

Samenspeeluitje Tuindorp vrolijk succes!

Zaterdagmiddag 22 april organiseerde speeltuin Tuindorp samen met Samenspeeluitjes een vrolijk Samenspeeluitje in de speeltuin.

Een ‘samenspeeluitje’ is een leuke happening waar kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en samen spelen. Voorafgaande aan het uitje hebben 5 basisschoolklassen in Wageningen een Voorpretles gehad. In die les leerden de kinderen over samen spelen en hoe je goed samenspeelmaatje kunt zijn. De bedoeling van de activiteit is dat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en samen spelen.

In de speeltuin waren allerlei leuke activiteiten én vrijwilligers die de kinderen hielpen bij de activiteit én het samenspelen. Er werden samen hutten gebouwd, bellengeblazen, heksensoep gekookt, voorgelezen, trampoline gesprongen én in rolstoelen gereden. En of dit niet al bijzonder genoeg was, je kon ook een handicap  “shoppen” bij het “handicaploket”.  Kinderen die wel eens wilden weten hoe het is om mee te spelen als je niets kunt zien, niet kunt horen of maar één arm hebt konden hier attributen lenen om dat eens uit te proberen. Tijdens het feest is ook een nieuw speelbord onthuld. Klik hier om daar meer over te lezen.

Ondanks de regen was het een geweldige samenspeelfestijn. Met dank aan de vrijwilligers , de toezichthouders en alle kinderen met en zonder handicap die lekker samen hebben gespeeld.

Eén kind vatte de middag mooi samen “Is het volgende week weer? Ik vind het zo leuk en gezellig.”  

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Bert (Poes) Claassen Overleden

Speeltuin opgeruimd

Veel speelplezier in de Herfstvakantie

Herfstvakantie bij Tuindorp

Weggeefkasten bij Tuindorp

Lekkere koffietjes bij Tuindorp op het terras

Das balen, Tuindorp dicht Maandag 24 juli

Waardecheque voor Tuindorp

Zweven met Coco

Kinderen ruimen alle rommel in Tuindorp op