De mallemolen draait en de speeltuin krijgt subsidie!

Zaterdag 23 maart heeft loco-burgemeester Guido van Vulpen de nieuwe draaimolen van Tuindorp met daarop 15 kinderen (!) haar eerste draai gegeven en daarmee het 70-tigste speelseizoen van Tuindorp geopend.

Helemaal vanzelf ging het niet. De draaimolen lag aan een ketting! Gelukkig was goochelaar Janse Heijn van de partij, hij dacht het wel even op te lossen en viste de code van het letterslot uit zijn magische collectezak. Maar helaas pindakaas, het slot ging niet open!!! Gelukkig was daar Gert met zijn magische slijptol en kon de loco- burgemeester de draaimolen toch openen en de kinderen draaien!

Het feest was geweldig en niet alleen voor de kinderen. De volwassenen werden getrakteerd op een prachtig gedicht van voormalig stadsdichter Martijn Adelmund en een inspirerende toespraak van loco-burgemeester Guido van Vulpen. Hierin kondigde hij aan dat de gemeente de speeltuin een substantiële subsidie toekent. Met dit bedrag kan de speeltuin voor de komende drie jaar een coördinator aannemen, die samen met het bestuur en de vrijwilligers gaat werken aan een duurzame toekomst voor Tuindorp!

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Rotary Wageningen verrast Tuindorp vrijwilligers met een heerlijk diner

Verhalen in Tuindorp; ontmoet Egalus!

Poepkoekjes in Tuindorp!

Letters in de speeltuin

5 keer Verhalen in Tuindorp

23 maart magische en feestelijke opening speelseizoen 2024!

Zo cool, SpelenMaaR vakantiebouwen

SpelenMaaR Winterbouwen bij Tuindorp super leuk!

Bikkels roetsjen het nieuwe jaar in!

3 januari SpelenMaaR winterbouwen bij Tuindorp